19.06.2018 14:17
Početna
Vijesti
ONASA
Proizvodi
Naši partneri
Kontakt
Prijavi me
Servisi
Servisi
Generalni servis
Privredni servis
NVO i stranacki servis
BHS servis
Javne ponude
Generalni servis (Eng)
Privredni servis (Eng)
NVO i stranački servis (Eng)
BHS servis (Eng)
Posljednje vijesti
19.06 14:16
MAKEDONIJA - SKUPŠTINA: PODRŽAN SPORAZUM SA GRČKOM
19.06 14:08
DELEGACIJA SUDIJA IZ NJEMAČKE U POSJETI TUŽILAŠTVU BIH: PREDSTAVLJENE NADLEŽNOSTI I OSTVARENI REZULTATI TUŽILAŠTVA ZA 15 GODINA POSTOJANJA
19.06 14:06
SARAJEVO: OTVOREN FESTIVAL 'JA BIH... PET DANA ZAGREBA U SARAJEVU'
19.06 14:06
EU: RASTE BROJ SLOBODNIH RADNIH MJESTA
19.06 13:50
OPĆINA CENTAR: NOVI RASPORED VOŽNJE MINIBUSA ZA STANOVNIKE CIGLANA
19.06 13:49
EKSPLODIRAO DŽIP U BEOGRADU
123...PosljednjaPročitaj više...Pročitaj više...

BH Telecom
Objavljena 19.6.2018 13:36:00

SARAJEVO: OTVOREN SAJAM "ENERGA 2018"

        SARAJEVO, 19.JUNA (ONASA) - Danas je u sarajevskom Centru Skenderija zvanično otvoren međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije "Energa 2018" pod motom "Misliti na budućnost".
        Tradicionalni međunarodni sajam "Energa", koji kroz sajamsko-konferencijske sadržaje već osmu godinu zaredom tretira oblasti energije, rudarstva i prateće industrije, svojim uvodnim govorom, zvanično su otvorili predsjednik Inicijativnog odbora Projekta "Energa" Mirsad Đonlagić, predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić i ambasador Turske u BiH Haldun Koc.
        Predsjednik Đonlagić je u svom uvodnom obraćanju naglasio kako energetski sektor ima važnu ulogu u ekonomskom razvijanju zemlje.
        "Pozdravljam sve prisutne uz uvjerenje da ćemo biti veoma zadovoljni s onim što ćemo vidjet danas i u narednim danima sajma. Želim da izrazim posebnu zahvalnost pokroviteljima sajma koji su podržali ovakvu manifestaciju, također zahvalio bih se i učesnicima ove manifestacije jer smo sigurni da će uspjeh jedne ovakve manifestacije zaista postići rezultat s kojim ćemo biti zadovoljni i mi, Grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina", istakao je Đonlagić.
        Predsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić istakao je da regionalna razvojna agencija SERDA, koja će organizovati B2B susrete s velikim brojem kompanija, glavna razlika u odnosu na prethodne "Energa" sajmove.
        "Mislim da od ovog momenta, sve kompanije koje se vežu za ENERGU i kompanije koje se vežu za sajam u Turskoj, imaju jednu posebnu vezu. Svake godine imamo dinamičniji protok informacija", rekao je Jašarspahić.
        Ambasador Turske u BiH Haldun Koc naglasio je kako misli da je "Energa" na pravom putu i da ima jako važnu ulogu u regionu.
        Nakon uvodnih obraćanja uslijedilo je potpisivanje bilateralnog sporazuma između Tuzlanskog Sajma d.o.o., Turskog organizatora sajmova IZFAS i Privredne komore FBiH. (kraj)


M:TEL
Raiffeisen
ONASA nezavisna novinska agencija, Copyright (C), 2016