25.11.2017 01:14
Početna
Vijesti
ONASA
Proizvodi
Naši partneri
Kontakt
Prijavi me
Servisi
Servisi
Generalni servis
Privredni servis
NVO i stranacki servis
BHS servis
Javne ponude
Generalni servis (Eng)
Privredni servis (Eng)
NVO i stranački servis (Eng)
BHS servis (Eng)
Posljednje vijesti
24.11 20:40
NAJAVA DOGAĐAJA ZA SUBOTU, 25. NOVEMBRA
24.11 20:40
PREGLED VIJESTI ZA PETAK, 24. NOVEMBRA (OD 16.30 SATI)
24.11 20:39
SAD: OSUĐEN NA 472 GODINE ZATVORA ZBOG TRGOVINE DJECOM
24.11 20:36
VITEZ - KONFERENCIJA O REFORMSKOJ AGENDI: USKLADITI ZAKONSKE PROPISE NA SVIM NIVOIMA KAKO BI BIH POSTALA DIO EVROPSKE PORODICE
24.11 20:29
OSNOVNI SUD U PRIŠTINI ODREDIO POSLANICIMA SAMOOPREDELJENJA 30 DANA PRITVORA
24.11 20:06
ZENICA: JEDNA OSOBA POGINULA U NESREĆI NA DEPONIJI
123...PosljednjaPročitaj više...Pročitaj više...

BH TELEKOM
Objavljena 24.11.2017 13:16:00

SARAJEVO: OVOG VIKENDA FESTIVAL YOUTUBE KULTURE

        SARAJEVO, 24. NOVEMBRA (ONASA) - Festival YouTube kulture (Balkan Tube Fest) naziv je dvodnevnog događaja koji će ovog vikenda biti organiziran u Sarajevu, a kako su organizatori najavili radi se najvećem regionalnom festivalu YouTube kulture.
        Ranija izdanja Festivala organizirana su u Beogradu. Iz godine u godinu balkanska YouTube scena postaje veća, a sve je više "youtubera" različitog interesiranja koji stvaraju različit sadržaj, ali i publike koju taj sadržaj posebno interesira.
        Internetska platforma YouTube spaja kreatore sadržaja, djecu i mlade, a na Festivalu kroz druženje, edukaciju i igru hiljade "youtubera" i pratilaca je nakon prethodnih festivala zadovoljno odlazilo kući.
        Direktorica Festivala Mirjana Vladisavljević kazala je da su dobili prijedloge za organiziranje festivala u nekom drugom gradu, nakon trećeg Balkan Tube Festa u junu ove godine u Beogradu.
        "Shvatili smo da mladim ljudima, zbog entuzijazma, treba na neki način izaći u susret. Tako se rodila ideja o Sarajevu. S druge strane, Sarajevo je samo jedna od novih destinacija, istaknula je Vladisavljević.
        Posjetioci Festivala u Sarajevu će imati priliku da na sceni vide Amira Hadžića, Huligane iz gimnazije, Vedoxa, Nedima, Nekog Youtubera, Vanimy-a, Baku praseta, Kovalsku, Cileta, Kiku, Leu, Andriju Jo, Petru i Davora Gerbusa, Ružu Rupić i PCAXE ekipu, kao i mnoge druge.
        Pokrovitelji i sponzori Balkan Tube Festa u Sarajevu su Ured specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola, SaveTheChildren, Bambi, pekare Manja, Zlatiborac i hotel Holiday, a cijena jednodnevne karte za Festival je osam KM, saopćili su organizatori. (kraj)


Unicredit Bank
Superbrands
ONASA nezavisna novinska agencija, Copyright (C), 2016