27.05.2018 09:23
Početna
Vijesti
ONASA
Proizvodi
Naši partneri
Kontakt
Prijavi me
Servisi
Servisi
Generalni servis
Privredni servis
NVO i stranacki servis
BHS servis
Javne ponude
Generalni servis (Eng)
Privredni servis (Eng)
NVO i stranački servis (Eng)
BHS servis (Eng)
Posljednje vijesti
27.05 09:21
VREMENSKA PROGNOZA I STANJE NA PUTEVIMA
27.05 09:12
SUTRA POSJETA DELEGACIJE EU/SPECIJALNOG PREDSTAVNIKA EU TUZLANSKOM KANTONU
27.05 08:55
SARAJEVO: DANAS POLAGANJE CVIJEĆA NA MJESTO MASAKRA U ULICI FERHADIJA U ZNAK SJEĆANJA NA 26 UBIJENIH SUGRAĐANA
27.05 08:55
KRUG 99: DANAS REDOVNA SESIJA O TEMI 'REGIONALNO POVEZIVANJE I NACIONALNE MANJINE'
27.05 08:54
SARAJEVO: DANAS KONVENCIJA SDP-A BIH
27.05 08:50
ISTOČNO SARAJEVO: SUTRA OTVORENJE IZLOŽBE BH I REGIONALNIH SLIKARA, SKULPTORA, VAJARA, GRAFIČKIH DIZAJNERA I GRAFIČARA KOJOM ĆE POČETI FESTIVAL "ART EAST SARAJEVO"
123...Posljednja



Pročitaj više...



Pročitaj više...

BH Telecom
Objavljena 26.5.2018 14:14:00

INTERETNIČKA SARADNJA,EKOLOGIJA I PODUZETNIŠTVO MLADIH HERCEGOVINE

        SARAJEVO, 26. MAJA (ONASA) - U Eko centru Blagaj u subotu su održane radionice za sedam osnovnih škola Grada Mostara i Nevesinja na kojima su učenici razvijali poduzetničku inicijativu koja bi donosila simboličan prihod školi, školskim sekcijama ili opremila neke od nastavničkih učionicasaopćili su iz Omladinskog kluba Novi val.
        Na radnicima je sudjelovalo 90 učenika i sedam nastavnika. Prvih devet prijedloga biznis projekata koje komisija ocijeni najboljem, dobit će nagradu od 400 dolara, što bi se koristilo isključivo za nabavku opreme, materijala ili sličnih potreba za realizaciju ideje.
        "Glavni je cilj projekta zasnovan na interetničkoj suradnji osnovnih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj (Mostar i Nevesinje) kako bi se na jednoj strani pokazalo bogatstvo različitosti kao i bogatstvo jednakosti na drugoj. Osim toga, želimo pokazati djeci koliko je važan biodiverzitet i priroda za ljudska bića. To će se raditi kroz edukativne programe i poduzetničke aktivnosti kako bi mladi mogli saznati koliko je važna ekologija, poduzetništvo, kultura i biodiverzitet, ali i koliko je važna interetnička suradnja; pomirenje i koegzistencija na ovim područjima", kažu iz Omladinskog kluba Novi val.
        Aktivnosti koje taj klub provodi od 2010. godine imaju za cilj spajanje učenika osnovnih škola grada Mostara i Nevesinja (bosanski, srpski i hrvatski plan i program).
        Osim projekata koje su do sada realizirali s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država u BiH, s ciljem pomirenja, dijaloga i interetničke suradnje, rade i na projektu poticanja mladih ljudi da počnu razmišljati poduzetnički.        (kraj)


Unicredit Bank
Raiffeisen
ONASA nezavisna novinska agencija, Copyright (C), 2016